ROOF.BE
Reinigen van daken
Waarom is het periodiek reinigen van een dak zo belangrijk?
Door de jaren heen ontwikkelen de mossen en algen zich op uw dak. Dit geeft enerzijds een vuil uitzicht, maar zorgt anderzijds voor beschadigingen.
Hoe? De moslagen houden het vocht langer vast, waardoor er een risico is op schimmels en zorgen daarnaast voor kansen op waterinfiltraties en een snellere slijtage van uw dakafwerking.
De oplossing?
Enkel door een grondige ontmossing van je dak kun je dit probleem oplossen. Eens het dak gereinigd wordt deze voorzien van een anti-mos product, om deze extra te beschermen.
Afhankelijk van het type dak kunnen we de bestaande dakafwerking voorzien van een nieuwe coating, waardoor je dak er zo goed als nieuw uit ziet!
Asbest?
Zie "Reinigen asbest daken"
Plaatsbezoek:
Voor een correcte analyse en prijsopgave komen we graag ter plaatse kijken. Tijdens ons bezoek kijken we de staat van het dak en de goten na, controleren we of er een onderdak aanwezig is en hoe we het dak het beste kunnen bereiken. Na onze rondgang geven we jullie graag meer uitleg over de vastgestelde zaken en hoe we jullie hierbij kunnen helpen.
Uitvoering:
1. Voorbereiding van de werken:
Bij het ontmossen van een dak is het belangrijk voor de reiniging het dak te inspecteren om zo mogelijke waterinfiltraties tijdens het reinigen te voorkomen.
Indien er een regenwaterput aanwezig is worden de bestaande afvoerbuizen afgekoppeld of stoppen we de afvoeren toe. Zo voorkomen we het vervuilen van de regenwaterput met recuperatie.
Bestaande tuinmeubelen en andere worden verplaatst en waar nodig voorzien wij de nodige bescherming om alles netjes te houden.
2. Ontmossen:
Afhankelijk van het type dakafwerking kiezen wij de geschikte reinigingsmethode voor uw dak.
Bij natuurleien en keramische pannen reinigen wij het dak door middel van heet water met een vlakstraal, waardoor we een diepte reiniging krijgen tot diep in de poriën. Hierdoor breken de wortels van de mossen en algen zich af.
Bij geschilderde kunstleien, golfplaten of betonnen pannen reinigen door middel van koud water met een vlakstraal om zo de dakbedekking niet te beschadigen.
Na het ontmossen spoelen we het dak, de gevel en het terras.
3. Anti-moslaag
Vervolgens brengen we een anti-moslaag aan om de groei van mos en algen op korte termijn te verhinderen / vertragen. Het product is biologisch afbreekbaar en PH-neutraal, waardoor deze onschadelijk is voor zink, koper en lood. Deze brengen we aan door middel van een lage drukpomp tot we een volledige verzadiging van de poriën van de leien / pannen bekomen.
Wanneer wordt een coating op het dak aangebracht?
Bij geschilderde kunstleien, golfplaten of betonnen pannen voorzien we het plaatsen van een nieuwe coating. De bestaande coating is namelijk vaak versleten, waardoor deze bij het reinigen van het dak verdwijnt. De coating zorgt voor een bescherming van je dak en geef je dak een nieuwe uitstraling.
VOOR
NA
4. Voorbereiding van de werken (coating):
Bij het coaten van het dak is het belangrijk de niet te behandelen delen zorgvuldig af te schermen.
Eens de voorbereidingen getroffen kunnen we starten met het coaten van de bestaande dakafwerking.
5. Aanbrengen primer:
Bij zeer poreuze dakvlakken is het belangrijk een primer te voorzien, om zo de hechting met de volgende lagen te kunnen garanderen.
6. Aanbrengen eerste + tweede verflaag:
Tot slot brengen we een onderlaag en een toplaag aan in een kleur naar keuze.
Voor het coaten van de daken gebruiken wij producten die erkend zijn door de fabrikanten van de leien, pannen of golfplaten.